Sušenková roláda

Máte rádi zdravé mlsání? Pokud ano, tak tento recept je právě pro vás! Název vyjadřuje původní záměr i výsledek zároveň. Z rolády vznikly sušenky, ale vůbec to ničemu (a hlavně nikomu:)) nevadilo! Zmizly rychleji, než bych čekala! Na fotce sice výsledné sušenky nevypadají úplně "dekorativně", ale trochu více se při řezání drobily. Základem této rolády je stejné těsto, jako v receptu na celozrnný jablečný štrůdl. Pouze místo jablek použijete jinou náplň. A to je celé kouzlo :)! Takže si možná řeknete, že nejde o žádnou novinku, ale věřte mi, chuťově je mezi nimi velký rozdíl! Zkuste a uvidíte!

 
Na 4 rolády budete potřebovat:
 
Základní těsto:
  • 270g špaldové nebo celozrnné mouky
  • 80g sušeného mléka nebo syrovátky Amálky
  • 150ml teplé vody
  •  
  • 70g slunečnicového oleje
 
Náplň:
  • 4 velké lžíce tahini pasty (sezamová pasta) + 2 lžíce medu + 1 lžíce kakaa
  • nebo
  • 4 velké lžíce marmelády
  • nebo
  • 4 velké lžíce arašídového másla
  • nebo
  • 4 velké lžíce nutely (už to ale nebude zdravá verze:))
 
 
Nejprve si připravte těsto. Syrovátku nebo sušené mléko smíchejte s teplou vodou (můžete také použít teplé mléko, ale nebude to úplně ono). Mouku si prosijte do mísy, přidejte mléko a olej. Pořádně prohnětejte a dejte do ledničky na 30minut zchladnout. 
Mezitím si nachystejte náplň. Já použila čokoládovou tahini pastu, kterou připravíte smícháním 4 velkých lžic tahini pasty, 2 lžic medu a jedné lžíce kakaa. Troubu předehřejte na 200st. Plech vyložte pečícím papírem.
Pracovní plochu si posypejte moukou. těsto rozdělejte na 4 díly. Každý díl rozválejte v obdélník a vždy 1 lžící potřete Vámi vybranou náplní. Z delší strany rolujte (jako palačinku) a poté přendejte na plech. Povrch rolád potřete mlékem a posypejte jakýmikoliv semínky. Dejte péct do trouby na 30-40min. (do zlatova).
Nechte zchladnout a poté nakrájejte na kolečka.
 
Roládky si vychutnejte s poctivým jogurtem nebo s carem s mlékem či bílou kávou.
 
Přeji dobrou chuť!