Celozrnný jablečný štrůdl
V pondělí jsem si v nově otevřené Zdravé výživě se sympatickým názvem U Míši (sídlí ve Frenštátě vedle prodejny bylinek, u autobus.zastávek) koupila moc dobrý celozrnný závin! Pravda byl trochu dražší, ale co bych pro mé zdravé mlsání neudělala. Kamarádce sice připadal málo sladký, ale nám s Eliškou moc šmákoval! Druhý den jsem na něj měla zase chuť a tak jsem se rozhodla, že nám upeču vlastní! A hned 4 :)! Povedly se na výbornou a věřím, že se povedou i vám;)!! A pokud nemáte čas na to si je upéct, tak si tam pro jeden zaskočte - určitě nebudete těch peněz litovat!
Ingredience na 4 menší záviny (1ks pro 1osobu :))
- 270g špaldové mouky (+ asi 40g na vyvalování)
- 80g sušené syrovátky (Amálky) nebo sušeného mléka (Zajíc)
- 150ml teplé vody
- 70g slunečnicového nebo řepkového oleje
náplň:
- 200g strouhaných jablek
- 20g nasekaných ořechů (nemusí být)
- 20g rozinek
- 50g jemných ovesných vloček
- mlétá skořice
- med
- cukr moučka
Dle chuti ještě pocukrujeme. Nejlépe si jej vychutnáme s bílou kávou, carem nebo čajem.
Obměna: náplň může být i jiná (tvaroh+med, mletý mák+med, mleté ořechy+med, povidla)
Přeji dobrou chuť!!