Kuskusovo-ovesný koláč

Na tento koláč mě přivedla jedna blogerka, která si docela na vydatných a velkých snídaních ujíždí. Takže se hned stala mou oblíbenkyní :)! Prohlížení jejích stránek s recepty by pro mě znamenalo sedět u toho celou věčnost, raději tedy zůstávám pouze u snídaní. Dokonce jsem se i se svým francouzským toustem zúčastnila jedné z jejích soutěží, tak jsem zvědavá, jak dopadnu. Výhry vypadaly lákavě!

Ingredience na jednu kulatou koláčovou formu (já to teda dělala do srnčího hřbetu, ale příště zvolím tu kulatou)

  • 50g kuskusu
  • 50g ovesných vloček
  • 100ml mléka
  • 2 středně velké nastrouhané mrkve
  • 2 středně velká nastrouhaná jablka
  • 1 lžíce skořice
  • 60g sušeného ovoce nebo ořechů, či semínek
  • 3 lžíce javorového, datlového, agávového…sirupu (nebo medu)
  • 2 vejce

Kuskus uvaříme dle návodu (tj. zalijeme vroucí vodou v poměru 1 díl kuskusu : 2 dílům vody a necháme 10minut zakryté). V míse smícháme ovesné vločky se skořicí, mlékem, uvařeným kuskusem, nastrouhanou mrkví, jablky a sirupem. Vše zamícháme. Přidáme suchou směs ovoce nebo oříšků. Pořádně promícháme. Poté vylijeme na koláčovou pánev vystlanou pečícím papírem. Pokud máte silikonovou nebo teflonovou – nemusí být použit papír. V hrníčku smícháme vajíčka, vylijeme na koláčovou směs a vložíme do rozpálené trouby na 180st. Pečeme 20-25min.