Domácí lučina

Kdo by ji neměl rád...A když je ještě poctivě a s láskou doma vyrobená, tak chutná ještě líp!!!
Vyzkoušejte ji a kupovanou už nebudete chtít :)!!
 

Na domácí lučinu budete potřebovat:

  • 500g selského jogurtu
  • 1 kelímek zakysané smetany (200g)
  • 1/2 - 1 lžičku soli

 

Vše v jedné misce smícháme dohromady. Poté si vysteleme cedník plenkou nebo plátnem a směs do toho nalijeme. Pod cedník dáme misku na odkapávající syrovátku a celé to takto necháme 12hodin ležet při pokojové teplotě. Poté naši lučinu naběračkou nebo lžící přesuneme do vybrané nádoby (já použila misku) a uchováváme v ledničce. Dochutit si můžete lučinu pažitkou nebo jinými bylinkami a věřte mi, že se po ní jen zapráší!

 

K lučině se ideálně hodí mrkvovo-tvarohové bulky nebo jiné pečivo.