Domácí bageta
Už dlouho jsem měla chuť na nějaký poctivý domácí chleba nebo rohlík, či rovnou bagetu!! Ale nějak se mi tato díla nikdy moc nepovedla. Těsto bylo příliš hutné nebo moc nevykynulo. Ale teď!! Sama jsem se divila a sledovala onu vzrůstající hromádku. Konečně! Takže pro Vás, kteří se stále obáváte nezdaru při pečení svého chleba, vězte, že s tímto receptem se Vám to zaručeně podaří!!!! A jak už to u mých receptů bývá - je to rychlovka ;)!
Na domácí bagetu budete potřebovat:
- 2 lžičky (třtinového) cukru
- 1 balení instantního droždí (7g)
- 125ml vlažné vody
- 60ml olivového oleje
- 165ml vlažné vody
- 300g hladké prosáté mouky (těsto je pak nadýchanější, když mouku prosejete)
- 150g celozrnné - třebas špaldové- prosáté mouky
- ořechy nebo semínka - hodí se vlašské ořechy, slunečnicová nebo dýňová semínka množství je na vás, klidně 2 velké hrsti
- sůl
- 20g rozpuštěného másla na potření