Jarní fotodeníček 3.

Ranní kaše na 100 způsobů!
(a pak nějaká ta sportovní aktivita - běh...)
Přes noc odleželá a ráno dozdobená čímkoliv:
- nastrouhaným jablkem, slunečnicovými semínky a skořicí
- s kiwi, lískovými ořechy a brusinkami
- s kiwi, banánem, ořechy a kustovnicí
- s kiwi a domácí nutelou
+ voda a obří hrnek zeleného čaje s citronem
Dopolední energetická svačinka
- pomeranč
- jablko
- 2-3 kostky hořké čokolády
+ caro s mlékem
Zeleninová polévka
- 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 cibule, 1 česnek, 1 petržel...jakákoliv sezónní zelenina
- 1 lžíce Solčanky
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1l vody
Zeleninu jsem si očistila a nastrouhala. Na lžíci oleje jsem ji všechnu orestovala, zasypala Solčankou a zalila vodou. Povařila jsem ji asi 15minut. Můžete do ní vsypat ještě ovesné vločky, smetanu nebo rozkvedlané vajíčko.
Telecí ragů s bramborovo-celerovou kaší
2- 3 porce

- 250g telecího předního
- 2 mrkve
- 1 lžíce ghí nebo řepkového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Kaše:
- 500g brambor
- 250g celeru
- 50g másla
- 100ml mléka
- sůl, pepř
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na nudličky, mrkev si očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Na oleji nebo ghí orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mrkev a chvíli mícháme - do zezlátnutí. Poté přidáme maso a 10 minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme 0,5l vody nebo vývaru. Přikryjime a s občasným podléváním dusíme 1 až 1,5hodiny na mírném plameni.
Mezitím si uvaříme v osolené vodě brambory do měkka. Celer si očistíme a nastrouháme. Slijeme vodu z brambor, přidáme k nim nastrouhaný brambor a rychle přikryjeme pokličkou. Necháme alespoň půl hodiny stát (celer se tak v páře podusí, aniž bysme jej museli vařit).
V rendlíku si rozpustíme máslo s mlékem a před servírováním jej přimícháme k bramborům s celerem. Ponorným mixérem nebo hnětačem vytvoříme z celé směsi kaši.
Svačinka
(aneb když není čas - během masírování)

- 2 ks knackenbrotu
- 1/2 cizrnové kupované pomazánky
+ čaj a voda s citronem

Večeře
(a pohádky, písničky, říkanky...zkrátka radovánky s Eliškou)
- 2ks kváskového chleba s domácí hořčicí (podle tohoto receptu)
- s polníčkem a farmářským sýrem z Valašské Bystřice (a hrst naklíčených semínek)
+ obří hrnek s čajem, medem a zázvorem